Breaking the Stigma – Het perspectief van een arts op zelfverzorging en herstel

Mijn naam is Adam. Ik ben een mens, een echtgenoot, een vader, een pediatrische palliatieve zorgarts, en een directeur van de bijstandsgenoot. Ik heb een geschiedenis van depressie en suïcidale ideatie en ben een alcoholische hersteller. Een paar jaar geleden zat ik in een staatspark 45 minuten van mijn huis, op een mooie herfstnacht onder een asbak, met een plan om nooit thuis te komen. Gedurende enkele maanden was ik mishandeld, overwerkt, verwaarloosd en onderprijsd. Ik voelde dat ik mijn identiteit had verloren. Ik had in een diepe depressie gegaan en erop vertrouwde dat ik ’s nachts thuis ging en een handvol drankjes had om gewoon in slaap te vallen. Maar de mijne is een verhaal van herstel: Ik ben een overlevende van een lopende nationale epidemie van verwaarlozing van de geestelijke gezondheid van artsen.

In het afgelopen jaar zijn twee van mijn collega’s uit zelfmoord gestorven nadat ze worstelen met de geestelijke gezondheidsvoorwaarde. Op mijn eigen terugreis heb ik dikwijls gevoeld, gekleurd en gebroken in een systeem dat nog steeds een scharlaken letter op de borst van iedereen met een geestelijke gezondheidstoestand opbrengt. Een systeem van hoepels en barrières omwegen die mensen lijden van de hulp die ze wanhopig nodig hebben – sommigen van hun leven kosten.
Vorig jaar besloot ik dat ik niet langer kon zitten en vrienden en collega’s lijden in stilte. Ik wilde mijn lijden collega’s laten weten dat ze niet alleen zijn. Ik leverde een rondrondse lezing aan 200 mensen in mijn ziekenhuis, vertelde mijn eigen verhaal over verslaving, depressie en herstel. Het publiek was stil, respectvol en medeleven en gaf me een staande ovatie. Daarna werden honderden e-mails uitgegoten van mensen die hun eigen verhalen, strijd en triomfen delen. Er is een vloedgat van de menselijke verbinding geopend. Ik leefde in angst, schaamde zich voor mijn eigen geestelijke gezondheidsgeschiedenis. Toen ik mijn eigen kwetsbaarheid omarmde, vond ik dat veel anderen ook gehoord willen worden – genoeg van ons om een ​​culturele revolutie te starten.
Mijn jaren van herstel leerde me enkele belangrijke lessen. De eerste gaat over zelfverzorging en het creëren van een plan om ons in staat te stellen ons strenge en stressvolle werk aan te pakken. Persoonlijk gebruik ik counseling, meditatie en mindfulness activiteiten, oefening, diep ademhaling, ondersteunende groepen en warme douches. Ik heb hard gewerkt om zelfbewustzijn te ontwikkelen – mijn eigen gevoelens en triggers kennen en erkennen – en ik heb mijn eigen grenzen in zowel medicijnen als mijn persoonlijke leven ingesteld. Ik herrangschikte de hiërarchie van mijn behoeften om het feit dat ik een mens, een echtgenoot, een vader en dan een arts zijn, te weerspiegelen. Ik heb geleerd dat ik voor mezelf moet zorgen voordat ik iemand anders kan verzorgen.
De tweede les gaat over stereotypering. Alcoholisten zijn stereotype als doodslagen of bommen, maar vernederd in je eigen leven verandert de manier waarop je andere mensen behandelt. Een alcoholicus is geen bum onder een brug of een mishandelde echtgenoot: ik ben het gezicht van alcoholisme. Ik ben in herstellingsbijeenkomsten geweest met mensen van elke kleur, ras en geloof, van daklozen tot leidinggevenden. Geestelijke gezondheids- en drugsmisbruikstoestanden doen geen afbreuk aan, en het herstel moet ook niet. Als je met zo’n voorwaarde leeft, word je bang, schaamd, verschillend en schuldig. Die gevoelens verwijderen ons verder van de menselijke connectie en empathie. Ik heb geleerd te zijn van stereotypes onverdraagzaam, om te erkennen dat elke persoon een uniek verhaal heeft. Als we een beroep hebben op professionals om het verhaal van een ander te horen, zouden we het niet vanzelfsprekend moeten nemen.
De derde les gaat over stigma. Het is ironisch dat geestelijke gezondheidstoestanden zo gestigmatiseerd zijn in het medisch beroep, gezien dat artsen lang gevochten hebben om ze als medische diagnoses te kategoriseren. Waarom tolereren medische instellingen het feit dat meer dan de helft van hun personeel tekenen of symptomen van burnout hebben? Wanneer de geestelijke gezondheidsvoorwaarden te dicht bij ons komen, hebben we de neiging om weg te kijken – of met medelijden, uitsluiting of schaamte kijken.
Wij kunnen artsen die geestelijke gezondheidstoestanden hebben, merken, terwijl milieu bevordert die hun vermogen om goed te blijven en te behouden, belemmeren. Toen ik onlangs naar een nieuwe staat verhuisde en mijn geschiedenis van de geestelijke gezondheidsbehandeling onthulde, vroeg de vergunningskaart mij om een ​​openbare brief te schrijven over mijn behandeling – een archaïsche praktijk van publieke shaming. Inderdaad moeten we zich niet alleen schamen voor de conditie, maar ook om de behandeling te zoeken, die onze cultuur als een teken van zwakte ziet. Deze houding is doordringend en schadelijk – het vermoorden onze vrienden en collega’s. Ik heb nog nooit een collega gehoord, zegt: „Dr. X was niet taai genoeg om haar kanker te bestrijden. ‚Toch heb ik onlangs gehoord dat een medische student uit zelfmoord stierf, iemand zei:‘ We waren allemaal bang dat ze niet sterk genoeg was om dokter te zijn. ‚Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor Dit schaamt, en het is aan ons om het te stoppen.
De vierde les gaat over kwetsbaarheid. Het zien van anderen’s Facebook-perfecte levens reageert ons door onszelf te verbergen. We vergeten dat tegenslagen creativiteit, innovatie, ontdekking en veerkracht kunnen opwekken en dat kwetsbaarheid ons opzet voor persoonlijke groei. Eerlijk wi zijn

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.