Tofacitinib als Inductie- en Onderhoudsterapie voor Ulceratieve Colitis

William J. Sandborn, MD, Chinyu Su, MD, Bruce E. Sands, MD, Geert R. D’Haens, MD, Séverine Vermeire, MD, Ph.D., Stefan Schreiber, MD, Silvio Danese, MD, Brian G Feagan, MD, Walter Reinisch, MD, Wojciech Niezychowski, MD, Gary Friedman, MD, Nervin Lawendy, Pharm.D., Dahong Yu, MD, Ph.D., Deborah Woodworth, MBA, Arnab Mukherjee, Ph.D. , Haiying Zhang, Ph.D., Paul Healey, MD en Julian Panés, MD, voor de OCTAVE Inductie 1, OCTAVE Induction 2 en OCTAVE Sustain Investigators *
N engl J Med 2017; 376: 1723-1736May 4, 2017DOI: 10,1056 / NEJMoa1606910

ACHTERGROND
Tofacitinib, een mondelinge Janus-kinaseremmer met kleine molecuul, bleek potentiële werkzaamheid te hebben als inductietherapie voor ulceratieve colitis in een fase 2-trial. We hebben verder de werkzaamheid van tofacitinib als inductie- en onderhoudstherapie geëvalueerd.
METHODEN
We hebben drie fase 3, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde proeven van tofacitinib therapie bij volwassenen met ulceratieve colitis. In de OCTAVE Inductie 1 en 2 proeven werden respectievelijk 598 en 541 patiënten die matig tot ernstig actieve ulceratieve colitis hadden, ondanks eerdere conventionele therapie of therapie met een tumor nekrosefactor antagonist, willekeurig toegewezen om inductietherapie te ontvangen met tofacitinib (10 mg tweemaal daags ) Of placebo gedurende 8 weken. Het primaire eindpunt was remissie op 8 weken. In de OCTAVE Sustain-trial werden 593 patiënten die een klinische reactie op inductietherapie hadden, willekeurig toegewezen om in 52 weken een onderhoudstherapie te krijgen met tofacitinib (5 mg of 10 mg tweemaal daags) of placebo. Het primaire eindpunt was remissie op 52 weken.
RESULTATEN
In de OCTAVE Inductie 1 trial was remissie na 8 weken bij 18,5% van de patiënten in de tofacitinib groep versus 8,2% in de placebogroep (P = 0,007); In de OCTAVE Inductie 2-studie vond remissie plaats in 16,6% versus 3,6% (P <0,001). In de OCTAVE Sustain trial was remissie bij 52 weken bij 34,3% van de patiënten in de 5 mg tofacitinib groep en 40,6% in de 10 mg tofacitinib groep versus 11,1% in de placebogroep (P <0.001 voor beide vergelijkingen met placebo ). In de OCTAVE Inductie 1 en 2 proeven waren de percentages van algemene infectie en ernstige infectie hoger bij tofacitinib dan bij placebo. In de OCTAVE Sustain-trial was het aantal ernstige infecties vergelijkbaar in de drie behandelingsgroepen, en de frequenties van de totale infectie en herpes zoster-infectie waren hoger bij tofacitinib dan bij placebo. In alle drie de proeven is de toegekende nonmelanoma huidkanker vastgesteld bij vijf patiënten die tofacitinib kregen, en bij een die placebo kreeg, en in de vijf gevallen werden cardiovasculaire gebeurtenissen toegekend die tofacitinib kregen en bij niemand die placebo kreeg In vergelijking met placebo was tofacitinib geassocieerd met verhoogde lipide niveaus. Conclusies Bij patiënten met matig tot ernstig actieve ulceratieve colitis was tofacitinib effectiever als inductie- en onderhoudstherapie dan placebo. (Gefinancierd door Pfizer; OCTAVE Inductie 1, OCTAVE Inductie 2 en OCTAVE Sustain ClinicalTrials.gov nummers, respectievelijk NCT01465763, NCT01458951 en NCT01458574). Ondersteund door Pfizer. Openbaarmakingsformulieren die door de auteurs zijn verstrekt, zijn beschikbaar bij de volledige tekst van dit artikel op NEJM.org. Wij bedanken de patiënten, onderzoekers en studie teams die betrokken waren bij de OCTAVE Inductie 1, OCTAVE Inductie 2 en OCTAVE Sustain Tests; Camille Vong van Pfizer voor het leveren van input over data analyse en review, en Daniel Binks, Ph.D., van Complete Medical Communications, voor medisch schrijven ondersteuning, gefinancierd door Pfizer. BRON INFORMATIE Van de afdeling Gastro-enterologie, Departement Geneeskunde, Universiteit van Californië, San Diego, La Jolla (W.J.S.); Pfizer, Collegeville, PA (C.S., W.N., G. F., N. L., D.Y., D.W., H.Z.); Janowitz Afdeling Gastro-enterologie, Icahn School of Medicine op Mount Sinai, New York (B.E.S.); Het Departement Gastro-enterologie, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam (G.R.D.); De afdeling Gastro-enterologie en Hepatologie, Universitaire Ziekenhuizen Leuven, Leuven, België (S.V.); Afdeling Interne Geneeskunde I, Universitair Ziekenhuis Sleeswijk-Holstein, Campus Kiel, Kiel, Duitsland (S.S.); Het Inflammatoire Darmziektecentrum, Departement Gastro-enterologie, Humanitas Research Hospital, Rozzano, Milaan (S.D.); Robarts Clinical Trials, Robarts Research Institute, Western University, Londen (B.G.F.) en McMaster University, Hamilton (W.R.) - zowel in Ontario, Canada; Pfizer, Groton, CT (A.M., P.H.); En het Networking Biomedical Research Center voor Hepatische en Spijsverteringsziekten (CIBERehd), August Pi i Sunyer Biomedical Research Institute (IDIBAPS), Hospital Clinique de Barcelona, ​​Barcelona (J.P.). Adres herdruk verzoeken aan Dr. Sandborn bij de afdeling Gastroenterologie, Universiteit van Californië, San Diego, 9500 Gilman Dr., La Jolla, CA 92093-0956, of op wsandborn@ucsd.edu; Of aan Dr. Panés bij Hosp

Eine Antwort auf „Tofacitinib als Inductie- en Onderhoudsterapie voor Ulceratieve Colitis“

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.